Anders Jakas – Archipelago Igloos, Helsinki


Kauanko olet ollut AuroraHut-yhteistyökumppani?

Saimme igluveneemme pandemian alkuvaiheilla eli keväällä 2020 pidettyjen venemessujen jälkeen. Helsingissä tarvitsimme erilliset luvat igluveneen pitämiseen ja tämä prosessi kestikin yllättävän kauan. Aloitimme igluvenemajoituksen myymisen Sipoossa, jossa se yhdistyy moottorikelkkasafareihimme oikein hyvin. Olemme tehneet asiakkaillemme pakettitarjouksen, johon kuuluu asiakkaiden kuljettaminen Helsingistä Sipooseen ja takaisin. Useimmiten ulkomaalaiset turistit varaavatkin tarjouksen ja ainakin tänä talvena se toimi oikein hyvin. Tuomme heidät kaupungista, viemme heitä kelkkasafarille, laitamme saunaa ja sen jälkeen he lähtevät potkukelkkaillen ruokailemaan ja lopulta yöpyvät igluveneessä. Viemme heidät Helsinkiin sitten vierailunsa päätyttyä.

Mikä on ollut parasta AuroraHutissa?

Itse tuotehan on vallan mainio ja toimii todella hyvin. Se on hyvin tehty ja kaikki on toiminut niin kuin pitääkin. Se myös sopii hyvin luonnon keskelle ja on ekologinen sekä vihreiden arvojen mukainen. Se on hyvä lisä jo meillä olemassa olevaan kelkkailubisnekseen ja saamme sen avulla paljon lisämyyntiä. Se on ollut siihen tarkoitukseen aivan loistava.

Millaista palautetta olette saaneet asiakkailta?

Me olemme saaneet asiakkailta pelkästään positiivista palautetta. Lähetämme aina palautekyselyn heille vierailun jälkeen ja sieltä tullut palaute on ollut ainoastaan positiivista. On oikein kiva saada näin hyvää palautetta ja täytyykin sanoa, että igluvene on todella uniikki elämys asiakkaille. Kaikki ovat tykänneet siitä, vaikka on ollut tuulista tai satanut, sillä kokonaisuus on paljon enemmän kuin vain majoitus. Se on elämys kaiken kaikkiaan. Kun igluvene on ankkuroitu veteen Vallisaaressa, tuulen muuttuessa myös maisema muuttuu jopa 360 astetta.

Asiakkaat ovat nimenomaan painottaneet tykänneensä igluveneestä kokonaisuutena. He ovat myös tykänneet paljon Vallisaaresta. Etenkin viime vuoden taidenäyttely oli monelle mieleen ja toi meille myös paljon vierailijoita. Talvella elämys on myös ollut aivan uskomaton ja monet ovat sanoneet tulevansa uudelleen ja kokeilevansa elämystä myös kesällä. Meillä kun igluvene on kausittain eri paikassa, saavat asiakkaat kaksi täysin erilaista kokemusta. Kesällä igluvene on enemmän ulkosaaristossa ja talvella sisäsaaristossa.

Olemme huomanneet, että AuroraHut-igluvene on elämys itsessään. Ihmiset eivät usein kaipaa paljon aktiviteetteja majoituksensa lisäksi. Varsinkin kesällä igluveneen ollessa Vallisaaressa. Siellä asiakkaat sisäänkirjautuvat itsenäisesti ja soutavat igluveneelle, sillä siellä se on ankkuroitu Vallisaaren ja Kuninkaansaaren väliin. Heillä on käytössään SUP-laudat ja rannassa potkulaudat, jotta he pääsevät tutustumaan saareen. Jos asiakkaat haluavat yksityiskuljetuksen, tuomme heidät veneellä Katajanokalta Vallisaareen. Jotkut ulkomaalaiset turistit ovat halunneet yhdistää vierailuunsa tällaisen kiertoajelun. Asiakkaat eivät usein muuta kaipaa, sillä pelkästään igluveneessä oleminen on jo niin iso juttu. Meillä on ollut myö asiakkaita, jotka eivät ole poistuneet igluveneestä tai sen läheisyydestä koko vierailunsa aikana, edes rantaan. He ovat käyneet ehkä hieman SUP-lautailemassa tai soutamassa, mutta eivät ole edes tutustuneet viereiseen saareen. He ovat tykänneet iglussa olemisesta niin paljon.

Miksi suosittelet AuroraHuttia?

Kyllä voin sitä lämpimästi suositella niin asiakkaille kuin muille
yrittäjillekin. Asiakkaille suositteleminen on itsestään selvyys, sillä se on niin hieno kokemus kaikin puolin. Se on uniikki ja ei ole täysin verrattavissa mihinkään muuhun majoitukseen. Se on veden päällä oleva luksustuote, jonka kaikki yksityiskohdat on suunniteltu erittäin hyvin. Myös asiakaspalvelu toimii erittäin hyvin AuroraHutin puolelta. Olemme heidän kanssa olleet nyt keväällä enemmän yhteyksissä ja heiltä tulee aina meille päin automaattisesti viestiä. He kysyvät säännöllisesti kuulumisiamme ja tulevat huoltamaan laitteita tarvittaessa. Ylipäätänsä, huolto on toiminut erinomaisesti. Asiakaspalvelusta vastataan aina viesteihimme nopeasti. Talvella he tulivat oma-aloitteisesti asentamaan lämmittimeen päivitystä ja muutkin ohjelmistopäivitykset hoidetaan aina nopeasti kuntoon. Luottamus AuroraHutiin on suuri ja tunnemme ettemme ole yksin. Pitäisi vielä enemmän saada suomalaisia huomaamaan kuinka ainutlaatuinen tämä tuote on, he kun ovat hyvin tottuneita veneilemään. Meillä vieraili viime talvena pariskunta, joka halusi majoittua igluveneessä oman veneen nostettuaan jo talviteloille. Igluvene on kuitenkin niin ainutlaatuinen kokemus, mitä ei voi verrata perinteiseen veneeseen.

Mitä toivotte tulevaisuudessa AuroraHut-yhteistyöltä ja millaisia uudistuksia tai uutuuksia haluaisit liiketoimintanne tueksi?

Tuote itsessään toimii erittäin hyvin. Ainoa uudistus tai parannus mitä siihen voisi mahdollisesti tehdä on vielä tehokkaampi lämmönsäätely tai sen tehostaminen kesähelteillä esimerkiksi tuulettimella. Käänsimme igluvenettämme tuulen suuntaan, jotta asiakkaamme saivat ovea auki ja näin tehostettua ilmanvaihtoa kaikkein kuumimmilla helteillä. Esimerkiksi kattoon laitettavat kalvot tai joku muu ratkaisu voisi olla hyvä, jotta markiisin laittaminen ei olisi pakollinen. Näin asiakkaat voisivat ihailla taivasta ja auringonlaskua myös kesäisin. Toki kesällä, kun aurinko nousee jo neljältä, on ehkä markiisin pitäminen sittenkin hyvä idea, sillä se antaa sentään jonkinlaista suojaa kirkkailta auringonsäteiltä. Myös jonkinlaisen jääkaapin tai viileän tilan kehittäminen voisi olla hyvä idea, vaikka sitä ei toki talviaikaan tarvitsekaan. Hankimme omaan igluveneeseemme pienen jääkaapin kesää varten, joka on toiminut oikein hyvin. Muuten tuote on todella tarkkaan mietitty ja näin kuitenkin suhteellisen pieneen tilaan on saatu mahtumaan kaikki tarpeellinen. Kaiken kaikkiaan hyvin suunniteltu ja hyvin toteutettu tuote.

Pidän erittäin paljon siitä, miten AuroraHut markkinoi kaikki eri AuroraHut kohteensa verkkosivuillaan. Meillekin on sieltä muutamia asiakkaita tullut, toki sitäkin voisi aina lisätä. Tämä asia tuli minulle positiivisena yllätyksenä yhteystyön alkaessa. Se toimii myös hyvin markkinointikanavana. Itse tuote on erinomainen, kunhan sen tietoisuutta vain voisi lisätä enemmän uusille asiakkaille ja yrittäjille myös täällä Helsingissä. Yksi meillä vierailleista asiakkaista oli todella innostunut ja tahtoikin samanlaisen igluveneen itselleen Hollantiin. Moni asiakas on myös innostunut hankkimaan igluveneen esimerkiksi mökilleen omaksi iloksi. Arvokas tuotehan se on, mutta sen mukana saa niin paljon siihen ympärille, esim. tuki, huolto, markkinointi jne. Bisneksen kun saa hyvin pyörimään niin se maksaa kyllä itsensä takaisin.