Auvo Leppänen – Arctic Guesthouse & Igloos, Ranua


Kauanko olet ollut AuroraHut-yhteistyökumppani?

Vuodesta 2019 lähtien. Meille saapui elokuun 4. päivä ensimmäinen AuroraHut-igluveneemme ja marras-joulukuun vaihteessa meille tuli yhdeksän lisää. Meillä on täällä kaiken kaikkiaan kymmenen igluvenettä eli tällä hetkellä olemme yksi suurimmista igluvene kohteista. Suunnitteilla olisi saada vielä toiset kymmenen igluvenettä. Heinäkuussa meillä oli kapasiteetti aivan täynnä ja monena päivänä asiakkaita olisi ollut tuplasti enemmän kuin meillä oli paikkoja tarjota. Tämänkin kuukauden piti olla hiljaisempi, mutta olemme jo myyneet toista sataa igluyötä.

Mikä on ollut parasta AuroraHutissa?

Näin yrittäjän näkökulmasta parasta on asiakkaiden mielettömän hyvä palaute. Jokainen vieraileva asiakkaamme sanoo tulevansa ehdottomasti uudelleen. Asiakkaat kokevat myös tärkeäksi sen, että pääsevät viettämään aikaa vesillä. Monessa paikassa ei pääse yhtä lähelle luontoa kuin täällä.

Millaista palautetta olette saaneet asiakkailta?

Asiakkaiden mielestä hienoa on se, että he pystyvät liikkumaan igluveneen kanssa itsenäisesti. Paljon tulee myös mainintaa siitä, kuinka hienot maisemat ovat vesiltä käsin ihastellessa ja kuinka upeasti igluveneestä näkee kaikki syksyn värit. Tänäkin aamuna asiakas lähtiessään sanoi kokemuksen ylittäneen kaikki odotuksensa. Myös ensi viikonlopuksi on kaikki igluveneemme varattu täyteen ja melkein puolet vierailijoistamme ovat ulkomaalaisia. Ruska on täällä tällä hetkellä parhaimmillaan ja tarjoaa komeaa väriloistoa meidän kaikkien iloksi.

Miksi suosittelet AuroraHuttia?

Onhan tämä igluvene niin erilainen ja elämyksellinen kokemus, jota ei pysty kokemaan missään muualla. AuroraHut-igluvene tarjoaa aivan eri maailman ja luonnon käsin kosketeltavana. Juuri meillä vieraillut jääkiekkolegendakin lähetti oikein kiitokseksi vielä kuvaa reissustaan ja kiitteli huikeasta kokemuksesta. Mainitsi myös vierailevansa ehdottomasti uudelleen.

Mitä toivotte tulevaisuudessa AuroraHut-yhteistyöltä ja millaisia uudistuksia tai uutuuksia haluaisit liiketoimintanne tueksi?

Tällä hetkellä olemme ykkösenä maailman markkinoilla tällaisella ainutlaatuisella majoitusmuodolla ja siksi toivoisinkin lisää AuroraHut-igluveneeseen liittyviä oheistuotteita. Esimerkiksi kelluva sauna olisi kova sana. Saunasta haaveena olisi samantyylinen kelluva vene kuin igluvene, jonka sisällä olisi tilaa lämmityslaitteelle. Veneen sisällä voisi myös olla mahdollisuus avantouintiin ja kalastukseen. Lämmityslaitteen ansiosta pohja pitäisi jäässä olevan reiän ympäri vuoden sulana. Tällöin olisi sama onko ulkona tuuli tai myrsky, sillä vieraat voisivat silti mennä avantouimaan lämpimän veneen sisällä. Tällaista ei tietääkseni ole vielä markkinoilla. Tämä igluvene on konseptina sellainen, jossa vain taivas keksinnöille rajana.