Pyry Talvensaari – Harriniva Hotel & Safaris, Muonio


Työskentelen toimitusjohtajana Harriniva Hotel & Safarissa, joka on perheomisteinen matkailuyritys Muoniossa, Tunturi-Lapissa, Ruotsin rajalla. Meillä on täällä Muoniossa kolme lomakeskusta, jotka ovat olleet aktiivisesti toiminnassa tulevana kesänä jo 50 vuotta. Pääkohteemme sijaitsee Tornion Muonionjoen rannalla, josta toimintamme alkoi karavaanialueena vuonna 1973. Olemme näiden 50 vuoden aikana kasvaneet kolmen täyden palvelun lomakeskukseksi täällä Muonion alueella. Lomakeskuksista meiltä löytyy Harriniva Adventure Resort, Jeris Lakeside Resort ja Artic Sauna World sekä Torassieppi Eco Reindeer Resort. Pääkautemme on talvella eli marraskuusta pääsiäisen tienoille ja asiakaskuntamme on 90% kansainvälisiä asiakkaita, pääasiassa Keski-Euroopasta. Toivomme myös kesäkauden vilkastuvan Lapin matkailun suhteen, sillä kesälle näemme paljon mahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla. Tarjoamme asiakkaillemme täyden palvelun lisäksi useita luontoelämyksiä ja olemmekin olleet yksi luontomatkailun pioneereista revontulimatkailun saralla 90-luvulta lähtien. Ympärivuotisesti meillä on noin 50 työntekijää ja talvisesongin aikaan lukema nousee 160 henkilöön.

Kauanko olet ollut AuroraHut-yhteistyökumppani?

Olemme suhteellisen tuore yhteistyökumppani, sillä tilasimme igluveneemme viime marraskuussa eli vuoden 2022 loppupuolella. Näin ollen olemme olleen AuroraHutin kanssa yhteistyössä noin puoli vuotta. Meillä täällä on yhteensä viisi AuroraHut®-igluvenettä, jotka toimivat Jeriksen ja Torassiepin resorteillamme erikoismajoitteena. Ne ovat olleet meillä nyt ensimmäisen talvisesongin käytössä ja katsotaan tulevaisuudessa, miten niitä liikuttelemme esimerkiksi lumettoman ajan tullessa. Meillä kun on tosiaan vain talvikausi tässä niiden kanssa takana niin emme ole vielä päässeet tätä igluveneen vene puolta kokeilemaan.

Mikä on ollut parasta AuroraHutissa?

Täytyy mainita, että toimitus ja asennus olivat todella helppoa ja näppärää. Tarvitsimme igluveneet aika nopeasti tilauksen tekemisestä ja saimmekin ne tänne meille todella nopealla aikataululla. Toimitus, huolto ja asiakaspalvelu on ollut äärimmäisen hyvää. Toki meillä ei tähän mennessä ole ilmentynytkään sen kummempia haasteita. Parasta on ollut se, että olemme voineet tarjota uudenlaisen erikoismajoituksen asiakkaillemme. Tässä myös korostuu revontulet, sillä igluvene on revontulien katseluun erikoismajoituksena oikein hyvä. Meille myös vastuullisuusasiat ja energiatehokkuuden huomiointi erikoismajoituksessa on hyvin tärkeää, mitkä AuroraHutissa onkin otettu huomioon. Igluvene on majoitusvaihtoehtona erilainen, vaikkakin niitä jo muistakin kohteista löytyy. Ylipäätään vastuullisuuden huomioon ottaen erittäin toimiva ratkaisu ja näppärä vaihtoehtoinen erikoismajoitus.

Millaista palautetta olette saaneet asiakkailta?

Asiakkaat ovat tykänneet igluveneistä paljon. Meillä on ollut oikein hyvä talvisesonki ja paljon on yöpyjiä ollut myös igluveneissä. Palaute on ollut todella hyvää ja tietenkin majoituskokemuksen kruunaa revontulien näkeminen igluveneestä. Aina ei revontulia näy, mutta silloin kun ne sattuvat kohdalle yöpymiskokemus on astetta hienompi ja ainutlaatuisempi. Asiakkaat ovat myös tykänneet iglujen sijainnista, sillä he saavat yöpymisen yhteydessä nauttia muista resortimme palveluista. Igluvene on kompakti, joten meillä huone käyttöön oikein toimiva. Mielenkiintoista nähdä mitä syksyn kausi tuo tullessaan. Kaiken kaikkiaan toimivat meillä oikein loistavasti erikoismajoituksena tässä muiden resortin palveluiden ja majoitusten lisänä.

Miksi suosittelet AuroraHuttia?

Igluvene on helppo käyttää ja hankinta itsessään oli helppo tehdä. Toimitus meni myös mutkattomasti ja huolto on toiminut. Igluvene on näppärä lisä yritystoimintaan ja siinä on tietynlaista omalaatuisuutta ja ainutlaatuisuutta. Igluveneen avulla saa helposti hankittua kohteeseen lisäarvoa ja jotain erilaista jo olemassa olevan tarjonnan jatkeeksi. Vaikka emme kesän ja syksyn kautta olekaan vielä kokeneet, uskomme vahvasti igluveneen monipuolisuuden näkyvän vielä enemmän tulevina kausina. Kaiken kaikkiaan, igluveneen ympärivuotisuus, vastuullisuus, monipuolisuus, helppous, ketteryys ja ainutlaatuisuus ovat ne asiat mitä voin siinä suositella.

Mitä toivotte tulevaisuudessa AuroraHut-yhteistyöltä ja millaisia uudistuksia tai uutuuksia haluaisit liiketoimintanne tueksi?

Olisi hyvä, jos igluvene paketissa olisi esimerkiksi kolme eri designvaihtoehtoa. Tämä mahdollistaisi enemmän vaihtoehtoja sisustuksen personointiin ja stailaukseen, sillä paketti saapuu tällä hetkellä aika standardina ja näin ollen samanlaisena kaikille. Igluveneeseen voisi olla mahdollista saada erilaisia sisustuspaketteja, kuten vaikka autoista tai talopaketeista löytyy. Igluveneen personointi sisältä tai tietynlainen erilainen stailaus olisi kiva lisä, vaikka jos niitä tilaa x määrän kerralla. Tarjolla voisi olla esimerkiksi moderni skandinaavinen sisustus tai rouheampi, lappi-aiheinen tyyli. Toiminnot kaikki pysyisivät samana, mutta itse pintoja, sisustaa ja ulkopuolta voisi kustomoida. Kokoa ei helposti pysty muuttamaan, mutta tämä voisi jopa olla mahdollinen. Personoinnilla voisi vaikuttaa siihen, miltä ne näyttävä ja minkälaisen fiiliksen niistä saa. Tämä loisi myös enemmän viihtyisyyttä ja pienillä jutuilla toki voi itsekin tehdä jo paljon.

Yhteistyö on ollut oikein toimivaa ja uskon, että jos meillä jotain lisätarpeita tai ideoita tulee, niin voimme aina olla yhteydessä yhteyshenkilöömme AuroraHutin puolella. Toivomme yhteistyön jatkuvan yhtä hyvänä kuin se on ollut tähän mennessä. Tuotepuolelle oli myös hauska lisä tällainen liikuteltava sauna-hut. Meillä on täällä saunamaailma järven rannalla, joten sellainen voisi meillä istua mukavasti sinne. Ylipäätään suomalaiseen saunomiskulttuuriin tuollainen sopisi mainiosti ja varmasti moni muukin olisi tällaisesta kiinnostunut. Sauna-hutista pilkkiminen olisi myös hauska ajatus.