Steinþór Arnarson – Fjallsárlón – Overnight Adventure, Islanti


Olen Steinþór Arnarson ja toimin johtajana Fjallsárlónilla. Olen islantilainen ja kasvanut alueella. Opiskelin lakia ja työskentelin lakimiehenä pari vuotta. Tajusin kuitenkin pian, että juureni Öræfasveitiin vetivät minua puoleensa ja siitä syntyikin idea matkanjärjestäjäyrityksen perustamisesta Fjallsárlónin laguunille.

Fjallsárlón on yksityisomistuksessa oleva yritys, joka on perustettu vuonna 2013. Sijaitsemme Fjallsárlónin laguunin vieressä Vatnajökullin kansallispuistossa Islannissa. Aloitimme myymällä pieniä veneretkiä kelluvien jäävuorten keskellä, josta toimintamme on kasvanut tasaisesti vuosien varrella. Avasimme bistrotyylisen ravintolan ja veneretkien vastaanoton paikan päälle vuonna 2017. Sen jälkeen olemme lisänneet monipuolisempia kiertoajeluvaihtoehtoja, kuten yksityisretkiä ja luksusmatkoja. Uusin lisäyksemme on AuroraHut-igluveneet. Etsimme jatkuvasti tapoja laajentaa palveluitamme sekä pitääksemme toimintamme käynnissä ympäri vuoden.

Kauanko olet ollut AuroraHut-yhteistyökumppani?

Siitä on nyt noin vuosi, kun liityimme AuroraHut-yhteistyökumppaniksi. Alun perin ostimme kaksi igluvenettä, mutta nyt olemme laajentaneet kolmeen. Tällaisen uuden toiminnan aloittaminen Islannissa, jota ei ole koskaan ennen tehty, on tuonut haasteita. Olemme saaneet paljon tukea AuroraHut-tiimiltä, joka on auttanut meitä saamaan asiat etenemään halutulla tavalla. Voimme epäilemättä sanoa, että asiakaspalvelu ja heiltä saaman tuen taso ovat ylittäneet odotuksemme.

Mikä on ollut parasta AuroraHutissa?

Innostuimme kovin, kun saimme tietää AuroraHutista. Koska sijaitsemme keskellä kansallispuistoa, tulee alueemme toimintaa harjoittaessa olla tarkkana. Ympäristöystävällisyydellä oli suuri vaikutus AuroraHuttien ostopäätökseen. Kun igluveneet kelluvat vedessä tai ovat jäätyneen laguunin päällä, sillä on minimaalinen vaikutus ympäristöön. Pidämme AuroraHut-igluveneitä meidän kruununjalokivinä, joiden avulla voimme tarjota vieraille yön yli kestävän seikkailun koskemattomassa luonnossa ja upeilla näkymillä jäätikölle. Voimme rehellisesti sanoa, että AuroraHutit ovat kuin tehty Fjallsárlónille.

Millaista palautetta olette saaneet asiakkailta?

Palauteet ja arvostelut ovat olleet todella uskomattomia. Keskimäärin arvosana vierailijoiltamme on 9,7/10 ja he kehuvat usein uskomatonta sijaintia sekä kokemusta. ”AuroraHut on aivan ihana ja kaikki oli aivan täydellistä! Tämä on kerran elämässä kokemus ja ehdottomasti bucket list – kokemus.” Tässä kaksi vieraidemme kirjoittamaa arvostelua tiivistämään saamamme palautteen: 1. ”Aivan uskomaton kokemus – AuroraHut / Glacier Lagoon oli upea! Meillä oli upeat yksityisnäkymät jäätikölle ja koko laguunille yön ajan. Igluvene on erittäin kompakti, mutta erittäin mukava ja todellinen kerran elämässä kokemus!” 2. ”Tämä oli yksi hienoimmista kokemuksista koskaan. Igluveneet ovat pieniä, kahden henkilön sviittejä, jotka kelluvat jäävuorien täyttämässä jäätikkölaguunissa. Igluvene on verrattain pieni, mutta sieltä löytyy tilaa kylpyhuoneelle ja keittiökomerolle. Keittiö oli hyvin varustettu vedellä, kahvilla ja teellä. Oli aivan mahtavaa nukkua tähtien alla. Kuulimme jopa uusien jäävuorien syntyvän keskellä yötä, kun ne erottuivat jäätiköstä.  Oppaamme olivat todella ystävällisiä ja he antoivat meille uskomattoman henkilökohtaisen veneretken ennen yöpymistä. Ehdottomasti kerran elämässä kokemus, jota suosittelen kaikille Kaakkois-Islantiin meneville!”

Miksi suosittelet AuroraHuttia?

Suosittelen AuroraHuttia niille, jotka ovat aloittavat yritystä ja haluavat välttää majoitusten rakentamisen valtavat kustannukset. Suosittelen igluveneitä myös niille, jotka haluavat laajentaa palveluntarjontaansa. Näihin AuroraHut on loistava vaihtoehto. Nykyään ihmiset etsivät tapaa matkustaa, joka ei vaikuta ympäristöön rasittavasti. Ekologinen ja kestävän kehityksen lähestymistapa on erittäin suosittu. Ihmiset haluavat välttää massaturismia ja kokea jotain ainutlaatuista. AuroraHut tarjoaa kaiken tämän. Työskentely AuroraHut-tiimin kanssa on ollut uskomatonta. Asiakaspalvelu on nopeaa, tehokasta. He tarjoavat erinomaista henkilökohtaista palvelua.

Mitä toivotte tulevaisuudessa AuroraHut-yhteistyöltä ja millaisia uudistuksia tai uutuuksia haluaisit liiketoimintanne tueksi?

Pidämme todella AuroraHut-igluveneen designista ja huomiosta yksityiskohtiin. Jos jotain parannettavaa sanoisin, niin haluaisimme nähdä, mikäli wc-alueen yksityisyyttä voisi parantaa esimerkiksi vaihtamalla verhon oveen, kuten lentokoneissa.

Odotamme innolla pitkäaikaista kumppanuutta AuroraHutin kanssa ja odotamme innolla, mitä uusia tuotteita tulette tarjoamaan tulevaisuudessa.